medley-samlade

Fansin och small Press

Under åren 2005-2009 kom Medley kom ut som först fanzin och senare även som small press med i snitt ett kapitel om året (!) lagom till seriemässan SPX (numera SIS) i Stockholms kulturhus. Serien såldes även via distributörer, i butik och internetbokhandlar samt lånades flitigt ut på bibliotek. Arbetet med att få Medley omgjord för en ny publiceringsform påbörjades 2009, och i slutet av 2010 beslutades det om seriens medverkan i Utopi Magasin. När originalseriens 5 första delar slutnoterades via distributörerna hade den sålt motsvarande en liten seriebokupplaga.

 

utopi8_coverUtopi

Under 2011-2012 var Utopi Magasin Medleys hemvist. Serien publicerades från och med premiärnumret och mycket av materialet var specifikt nytecknat för tidningen. Redaktör Fabian Göranson gav serien det utrymme den behövde – men även ovärderlig feedback – och Sara Bergmark Elfgren (medförfattare till Engelsfors-trilogin) har agerat manusredaktör och hjälpt till att binda ihop historien. Boken, som släpptes i början av 2013, samlar Medleys första åtta kapitel, och för de uppmärksamma Utopiläsarna finns flera ändringar som skiljer sig från tidningsversionen.

När serien återvänder till Utopi är ännu inte bestämt, men ni kan läsa mer om tidningen och skaffa en egen prenumeration här.